10-jarig jubileum: een brief van Paulien

Hier zijn we dan, 10 jaar later, en doen waar we van houden: de wereld veranderen, tas voor tas. Maar we hadden het niet alleen kunnen doen, dus wilden we degenen vieren die deel uitmaken van het O My Bag-verhaal. Lees de brief van Paulien om te zien waar het allemaal begon!

by Marketing Team on Jul 03, 2021

Het is mei 2011 en ik ben ten einde raad. Ik heb net geaccepteerd om tijdens Fashion Week een groot lanceringsevenement voor O My Bag te organiseren, en de producer uit India belde: ze kan absoluut de productie deadline niet halen. Dat is slecht nieuws, want: geen tassen, geen lanceringsfeest.

Tot overmaat van ramp ben ik ook nog bezig met het organiseren van een fotoshoot om de tassen in het zonnetje te zetten. Een fotoshoot die zonder de tassen een lege aangelegenheid zou zijn. Ik heb al mijn stressmanagementvaardigheden nodig om niet in paniek te raken. Hoe ga ik dit in hemelsnaam voor elkaar krijgen? Ga ik het voor elkaar krijgen? Of gaat dit grote tassenmerk idee waar ik de afgelopen 15 maanden aan heb gewerkt mislukken voordat het zelfs maar is begonnen?

Als we kijken naar successen en prestaties, hebben we de neiging om ons te concentreren op de schitterende momenten. Het moment waarop alles op zijn plek klikt. Het moment waarop de champagne vloeit, de goodiebags schitteren en de confetti knalt.

Wat we soms vergeten, is dat de momenten waarop het moeilijk wordt, de momenten waarop we aan onszelf twijfelen en ons afvragen of dit waar we van dromen wel mogelijk is, veel belangrijker zijn. Het is de vastberadenheid die we op die momenten tonen die iets dat onmogelijk lijkt, kan omzetten in realiteit. En geloof me, de reis van het bouwen van O My Bag zat vol met die momenten.

Amsterdam Flagship store & hoofdkantoor, 2021

Dat moment van twijfel dat ik voelde in de weken voor het lanceringsfeest, toen het niet eens duidelijk was of de tassen wel op tijd zouden verschijnen, dat was er maar een van de vele.

De eerste keer dat ik India bezocht, reisde ik samen met een dierbare vriend omdat het aanvankelijke plan was om samen een tassenmerk te lanceren. We zagen meer dan 15 verschillende producenten, maar geen enkele paste bij het eerlijk gemaakte en duurzame merk dat we voor ogen hadden. En toen we thuiskwamen, besloot mijn vriend ermee op te houden. En ook al had de mislukte reis me gemakkelijk gedesillusioneerd kunnen achterlaten, ik zag alleen het potentieel van alles wat zou kunnen zijn.

Steun handel, geen hulp. Die woorden waren me altijd bijgebleven nadat ik ze een keer had gehoord in een van mijn universitaire colleges. En die woorden plantten een zaadje voor het merk dat ik wilde bouwen. Een merk gebaseerd op principes die zowel eenvoudig als ambitieus waren. Vraag creëren naar mooie tassen gemaakt met respect voor het milieu en tegelijkertijd de lokale gemeenschap een eerlijk loon en een verbinding met de wereldmarkt bieden.

Ik besloot door te zetten en op mijn volgende reis vond ik onze eerste productiepartner EMA en onze duurzame leerpartner Patrick Lee, beide partners waarmee we nog steeds samenwerken. Ik ging niet weg voordat de eerste collectie af was: 4 verschillende tassen, een portemonnee en een canvas tas.

Paulien Wesselink en haar moeder in India 2011

Terug thuis plande ik een lanceringsfeest en een fotoshoot. Ik stresste over tassen die wel of niet op tijd zouden aankomen. Dat deden ze. En toen, op een zeer regenachtige nacht in juli aan de Baarsjesweg in Amsterdam, lanceerden we met succes O My Bag met een groot feest en een modeshow. De champagne vloeide. De goodybags glimmen. De confetti knalde. Een glamoureus moment, mogelijk gemaakt door veel minder glamoureuze momenten.

Vandaag hebben we iets meer dan 100 verschillende ontwerpen om uit te kiezen. Je vindt O My Bag over de hele wereld. En dit jaar passen we ons aan om onze stoutste ambitie waar te maken: het meest relevante tassenmerk van dit decennium worden. Naast onze natuurlijke chroomvrije en plantaardig gelooide leersoorten introduceren we een alternatieve leerlijn waar we 100% achter staan, deels gemaakt van appelhuid.

Uitdagend? Ongetwijfeld. Ambitieus? Misschien. Maar we leven in een tijd waarin de uitdagingen om onze prachtige planeet voor de toekomst te behouden talrijk zijn. En ik weet uit ervaring dat voor mensen met ambitieuze ideeën en idealistische plannen de hobbelige weg die voor hen ligt soms overweldigend kan zijn. Maar nu moeten we meer dan ooit vertrouwen op onze vastberadenheid om momenten van twijfel te doorstaan ​​en iets dat moeilijk of onmogelijk lijkt te nemen en er een inspirerende nieuwe realiteit van te maken.

Paulien Wesselink, India februari 2020

De komende 10 jaar zal O My Bag zich inzetten om de grenzen te blijven verleggen om voorop te lopen in de mode-industrie. Om te blijven proberen de wereld te veranderen. Elke dag. Beetje bij beetje. Eén zak tegelijk.

Bedankt dat je tot nu toe deel uitmaakte van de reis. Het is de meest vreugdevolle ervaring van mijn leven geweest.

Nu op naar de volgende 10 jaar.