5 inspirerende moederbazen

In het licht van Moederdag wilden we enkele Boss Mom's in de kijker zetten en wat moederliefde verspreiden op ons platform. Maak kennis met deze inspirerende vrouwen terwijl ze hun ervaringen delen over het vinden van de perfecte balans tussen werk en privéleven.

by Marketing Team on May 06, 2021

"Als ondernemer en moeder van twee kleine jongens, weet ik dat het een uitdaging kan zijn om alles te managen. Dus voor Moederdag heb ik een handvol kleine bedrijven uitgekozen met moeders aan de top. Omdat ik me soms afvraag hoe ze het voor elkaar krijgen , dus ik kan hun advies gebruiken. En ik denk ook dat ons publiek deze bedrijven ook leuk zal vinden." - Paulien Wesselink, oprichter en CEO van O My Bag.

Maak kennis met: Joelle Wehkamp , ​​creatieve kunstenaar en oprichter van de Godnessgang

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen? En hoe is de situatie van je kinderen?

Joelle: Ik werd freelance kunstenaar en ontwerper in november 2011, dus bijna 10 jaar geleden! Ik ben een gelukkige moeder van 3 geweldige kids Hugo (7) Odette (4) & Tom (1).

Ben je een gelukkige en evenwichtige baasmoeder of een gestreste baasmoeder? Hoe hou je het vol?

Joelle: Gelukkige en evenwichtige moeder zou ik zeggen. Doordat ik freelancer ben en vanuit huis werk, heb ik alle vrijheid om te doen en laten wat ik wil en zoveel ik wil. Dat is voor mij de positieve kant van het werken als freelancer. Vrijheid. Ik voel me eigenlijk nooit gestrest. Ik kan mijn werktijd vrij gemakkelijk combineren met de tijd van mijn kinderen.

Wat is je beste Boss Mom-tip voor het leven en werk?

Joelle: Volg altijd je innerlijke stem. Voor mij is mijn innerlijke stem mijn 'pad van mijn sterren' en als ik er goed naar luister, komt alles goed, ontspannen en vrolijk.

Joelle Wehkamp

Ontmoet: Petra van Roon , oprichter van Palais

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen? En hoe is de situatie van je kinderen?

Petra: Ik ben Palais begonnen in 2018. Ik heb één dochter, Lo is Aerin, ze is net 2 geworden.

Ben je een gelukkige en evenwichtige baasmoeder of een gestreste baasmoeder? Hoe hou je het vol?

Petra: Eerlijk gezegd een beetje van beide! Zeker tijdens de lancering van onze nieuwe collectie is er veel minder tijd voor rust of verbinding. Die dagen kan ik het gevoel hebben dat ik het helemaal niet doorheb, maar ik moet gewoon doorgaan ;) Dan zijn er ook de dagen dat het allemaal moeiteloos voelt, gelukkig!

Wat is je beste Boss Mom-tip voor het leven en werk?

Petra: Ik begon vroeg in de ochtend gek op te staan, in januari van dit jaar. Ik sta 1-1,5 uur op voordat mijn man en dochter wakker worden en het redt gewoon mijn dag. Ik bid, schrijf iets en stel mijn prioriteiten voor de dag. Een collega-ondernemersmoeder met 3 kinderen gaf me deze tip toen ik haar om advies vroeg om alles in balans te houden. Ze worstelde een paar jaar behoorlijk, en dit was het enige dat haar echt hielp. Ik heb het geprobeerd en het doet echt wonderen voor mij.

Petra van Roon

Ontmoet: Willemijn de Leeuw , oprichter van Space Content Studio

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen? En hoe is de situatie van je kinderen?

Willemijn: Ik ben in 2019 begonnen met Space Content Studio , maar ik hielp mijn man al eerder met zijn bedrijf. Later hebben we besloten om dit jaar onze krachten te bundelen. Dus nu heb ik 2 bedrijven die ik run. Fotografie en interieur. Het beste van beide werelden zou ik zeggen. Ik ben voor mezelf begonnen toen mijn dochter naar de basisschool ging. Toen zij naar school ging, had ik meer tijd voor mezelf. Dus de beste tijd om te beginnen!

Ben je een gelukkige en evenwichtige baasmoeder of een gestreste baasmoeder? Hoe hou je het vol?

Willemijn : Ik denk dat als je voor jezelf begint, je gelukkige tijden zult beleven, maar ook stressvolle tijden. Dus beide zeg ik. Maar het punt is, als je uit het bos bent, zul je trotser op jezelf zijn.

Wat is je beste Boss Mom-tip voor het leven en werk?

Willemijn : Leer om hulp vragen. Echt! Er zijn zoveel moeders in dezelfde situatie. Ik heb het vooral deze laatste Covid-periode geleerd. Zonder de lieve andere mama's van school en vrienden hebben we het afgelopen jaar overleefd. En andere keren ben ik er voor andere moeders. Help elkaar om elkaars doel te bereiken!

Willemijn de Leeuw

Ontmoet: Paulien Wesselink, oprichter en CEO van O My Bag

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen? En hoe is de situatie van je kinderen?

Paulien : Ik ben O My Bag begonnen in 2010. Ik heb 2 jongens, Rijk & Beer. De ene is bijna 3 en de andere 6 maanden.

Ben jij een gelukkige en evenwichtige baasmoeder, onze gestreste baasmoeder? Hoe komt het?

Paulien : Beide! Als ik vanaf 17.30 uur op het kantoor van O My Bag ben, begin ik al te denken dat ik snel weg moet om de kinderen van de crèche op te halen. Dan vertrek ik nog steeds om 18.15 uur, omdat ik haast heb om dingen af ​​te maken. Dan haast ik me op mijn fiets door het verkeer terwijl ik me schuldig voel dat ik zo laat ben en me afvraag of ze de laatsten zijn die worden opgehaald. 😭 #stress

Wat is je beste Boss Mom-tip voor het leven en werk?

Paulien : Vraag om hulp. We hebben sinds een paar weken een au-pair en zij is mijn held! Ik voel me meer op mijn gemak als onze au-pair Pamie ons helpt. Ik geniet van de kinderen en werk meer en voel me elke dag meer ontspannen. Ik weet dat dit niet voor iedereen een oplossing is, maar om hulp vragen is iets wat elke moeder zichzelf zou moeten toestaan.

Paulien Wesselink

Maak kennis met: Thalita Van Ogtrop, oprichter van The Next Closet

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen? En hoe is de situatie van je kinderen?

Thalita : Ik begon The Next Closet in de zomer van 2013. Ik was in de twintig en samen met mijn huidige man. Er waren nog geen kinderen in zicht.

Ben jij een gelukkige en evenwichtige baasmoeder, onze gestreste baasmoeder? Hoe komt het?

Thalita: Een beetje van beide. Ik ben duidelijk een gelukkige moeder, want ik ben graag bij mijn kinderen. Ze verrassen me elke dag en ze maken me echt aan het lachen. Aan de andere kant kom ik altijd tijd te kort voor mijn bedrijf of mijn kinderen. Rennen van een vergadering, om ze op te halen van school.

Wat is je beste Boss Mom-tip voor het leven en werk?

Thalita: Delegatie is de sleutel en een sterk ondersteunend team om me heen. Ik ben erin geslaagd om dit veilig te stellen binnen The Next Closet en thuis, waar we een lieve oppas hebben die een echte redder in nood is (ik begrijp dat dit een groot voorrecht is), een ondersteunende echtgenoot. Mijn partner is ook ondernemer en dus best flexibel met zijn tijd. We vormen een goed team en verdelen de taken.

Thalita van Ogtrop

Liefde,

O My Bag-moeders