Pauliens blik op 2017

by Martijn on Jan 12, 2018
Paulien met haar papa en mama, broer Maurits en zus Emilie tijdens het 5-jarig jubileum van O My Bag in juli 2016.
Paulien met haar papa en mama, broer Maurits en zus Emilie tijdens het 5-jarig jubileum van O My Bag in juli 2016.

Ondanks het succes van O My Bag was 2017 een uitdagend jaar voor mij. Eind 2016 kreeg mijn moeder onverwachts de diagnose nierkanker in een vergevorderd stadium. De prognose was slecht en de diagnose plotseling. Mijn moeder was pas 61, ze had een actieve levensstijl en werkte met passie in haar eigen apotheek, net als de afgelopen 31 jaar. Ze was het hart van ons gezin van 4 kinderen, haar ziekte was verwoestend voor ons. Ik ben de 2e in het gezin, ik heb een oudere broer (36) en een jongere broer (24) en een zus (26). Mam was erg betrokken bij O My Bag. Ze was de grootste O My Bag-fan, supertrots op wat we hadden bereikt en hielp waar ze kon. Dankzij het fantastische O My Bag-team dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd, konden de zaken gewoon doorgaan, terwijl ik zoveel mogelijk bij mijn gezin was.

Paulien met haar broers Maurits (links) en Tieme (rechts) bij de opening van de Flagshipstore.
Paulien met haar broers Maurits (links) en Tieme (rechts) bij de opening van de Flagshipstore.

Ondanks het succes van O My Bag was 2017 een uitdagend jaar voor mij.

7 maanden lang hebben ik en mijn familie alles gedaan wat we maar konden bedenken om de ziekte van mama te overwinnen. We hebben alle traditionele behandelingen geprobeerd (niet veel), diëten, alternatieve behandelingen en medicijnen, holistische benaderingen. We hebben het allemaal gedaan, maar helaas zonder enig succes. Gedurende deze tijden hebben we (moeder niet in het minst) heel hard geprobeerd om de onvermijdelijke uitkomst te ontkennen. We konden het gewoon niet accepteren. Uiteindelijk konden we er niet meer omheen en moesten we in juni afscheid nemen van onze geliefde moeder.

Paulien met haar vader bij de opening van de Flagshipstore op 15 december 2017
Paulien met haar vader bij de opening van de Flagshipstore op 15 december 2017
Paulien met Marieke Eyskoot, schrijfster van de ethische merkgids 'Dit is een goede gids' bij de opening van de Flagshipstore.
Paulien met Marieke Eyskoot, schrijfster van de ethische merkgids 'Dit is een goede gids' bij de opening van de Flagshipstore.

Ondanks een droevig en verdrietig jaar, hielden de prestaties en hoogtepunten van O My Bag me op de been en gaven me moed. Zakelijk deden we het geweldig! Ik ben zo dankbaar voor ons team. We hebben een warm en hecht team dat aanvoelt als familie en ze zorgden ervoor dat ik me thuis geen zorgen hoefde te maken over de zaken. Ik ben ook dankbaar voor alle trouwe O My Bag-fans die van ons merk houden en ons verdragen als we fouten hebben gemaakt . Het hebben van de beste baan ter wereld maakt het leven gemakkelijker in moeilijke tijden. Na een intense zomer ging ik een tijdje naar het buitenland en kwam toen terug met nieuwe energie om nieuwe projecten aan te pakken, waarvan de grootste de opening van een flagshipstore was! De eerste weken in het nieuwe kantoor en de flagshipstore voelden als een droom. Na 5 jaar OMB gehuisvest te hebben in een vervallen universiteitsgebouw, voelt dit frisse en super stijlvolle kantoor geweldig aan.

Paulien met O My Bag-collega Loes (rechts) en Belgisch agent Debbie en haar man bij de opening van de flagshipstore.
Paulien met O My Bag-collega Loes (rechts) en Belgisch agent Debbie en haar man bij de opening van de flagshipstore.

“Het hebben van de beste baan ter wereld maakt het leven makkelijker in moeilijke tijden.”

2017 eindigde vrolijk met geweldig nieuws; Ik ben zwanger en verwacht in juni een zoontje! Ik ben blij dat we een nieuw jaar zijn begonnen met een nieuw begin. We hebben spannende doelen gesteld voor O My Bag en ik kan uitkijken naar een positiever jaar, waarin mijn moeder me bij elke stap steunt.

Liefde,

Paulien Wesselink
O My Bag CEO en oprichter